Anketa
Koji muzički instrument ti je najdraži?

Partneri

Udruženje “Klub kulture - Urban club 072” iz Zenice je omladinsko, neprofitno udruženje čiji je osnovni cilj okupljanje mladih radi kvalitetnog ispunjavanja njihovog slobodnog vremena i provođenja općedruštveno korisnih projekata. Kao sekcija Udruženja, “Muzički vrtić” je plod entuzijazma eminentnih muzičkih pedagoga našega grada. Svjesni nedostatka kvalitetnih edukativnih sadržaja za našu najmlađu populaciju sugrađana odlučili smo pokrenuti ovaj vid neformalne edukacije upravo za njih. Ovakav način stjecanja muzičkog znanja u najranijoj dobi života kroz nestandardne školske metode pokazao se veoma uspješnim u mnogim razvijenim evropskim zemljama. Posebna odlika ovakvih metoda jest što se znanje stečeno iz oblasti muzike reflektuje dugoročno u svim aspektima mentalnog zdravlja ličnosti. Više informacija vidjeti na web-stranici: http://www.klub072.com/

 

 

PPU za predškolski odgoj i obrazovanje "Bambi" osnovana je u privatnoj svojini 15.01.2009.godine u ulici Masarykova 43, a kasnije u ulici Masarykova 58 i 60. PPU "Bambi" je ustanova za odgoj i obrazovanje djece uzrasta od jedne godine starosti do polaska u školu. Ustanova ima širi društveni značaj i od višeg interesa je za općinu Zenica.

 

 

 

Podružnica HKD Napredak u Zenici utemeljena je početkom studenog 1905.godine. Prema arhivskim podacima jedna je među prvim u BiH. Utemeljitelji Napretkove podružnice u Zenici bili su: fra Rudolof Jablanović, Petar Ančić, Nikola Krilić i Hrvatsko pjevačko tamburaško društvo Zvečaj. Izgradnja Napretkovog doma započela je 18.listopada 1928.godine, a prva velika zabava u novoizgrađenom domu organizirana je na Silvestrovo 1934.godine. Službeno je na zgradi novoizgrađenog doma stavljena ploča s njezinim nazivom 29.travnja 1936.godine. Na njoj je pisalo: Napretkov hrvatski dom Kralj Tomislav.